streeppunt#291751

U hebt een prima bedrijf. Natuurlijk gaat er wel eens iets mis, maar ja, waar gehakt wordt vallen spaanders. De klanten zijn tevreden en u kunt zich redelijk staande houden tussen de concurrenten.

Dan veranderd die heel belangrijke klant zijn inkoopbeleid en wordt de eis gesteld dat je als leverancier gecertificeerd bent. Bijvoorbeeld een certificaat als ISO9001, om aan te tonen dat alles in uw bedrijf goed geregeld is, of HACCP of IFS om zekerheid te bieden dat het de voedselveiligheid goed geregeld is. Of de regels veranderen waardoor certificatie nodig wordt, zoals AEO certificatie door de douane bijna onvermijdelijk is voor logistieke dienstverleners.

U wilt ook wel certificeren, want het geeft toch maar even aan dat je goed bent in wat je doet. Je ziet echter wel op tegen de kosten en extra administratieve last !

Zo hoeft het niet te zijn!

Dingen doen omdat het moet van de ISO! Het gaat alleen om het papiertje aan de muur!

De intentie van normen en de bijbehorende certificering is om beter te worden op gebied van kwaliteit, milieu op voedselveiligheid. De uitspraken hierboven passen daar niet bij en toch hoor je ze (te) vaak. Door onze praktische aanpak en 4M-Focus als hulpmiddel, hebben wij onze klanten kunnen helpen DOOR hun certificatie, in plaats van AAN een certificatie. Natuurlijk ging het in beginsel slechts op het papiertje, maar DOOR op een praktische manier aan de intentie van een norm te voldoen, werden ze beter, bespaarden ze kosten en werd werken leuker.